Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin poisto laserilla

Toteutamme tatuoinnin poistoja klinikalla markkinoiden yhdellä tehokkaimmalla Lutronic Hollywood Spectra laser laitteella. Täydellinen tatuoinnin poisto vaatii keskimäärin 6-12 hoitokertaa ja lopullinen hoitokertojen määrä riippuu omasta aineenvaihdunnasta, tatuoinnin iästä ja käytetyn värin määrästä sekä laadusta. Tatuoinnin poisto on aina yksilöllinen prosessi, jonka takia tarkkaa hoitokertojen määrää ei voida tietää ennen toimenpiteen aloittamista. Tatuoinnin poistamiseen ja värin haalistumisen nopeuteen vaikuttavat mm. tatuoinnissa käytetyt väriaineet, miten syvällä väri on ihossa, milloin tatuointi on otettu, tatuoinnin laatu, koko ja sijainti sekä asiakkaan oma aineenvaihdunta.

Erilaisiin tatuointiväreihin sopivat vain tietyt laserin aallonpituudet. Hollywood Spectra laserilla voimme poistaa kaikkia tatuointivärejä valkoista lukuunottamatta. Vihreät ja siniset värit ovat haastavimpia poistaa, jolloin hoitokertojen määrä voi olla suurempi, sillä eri värejä joudutaan poistamaan usein eri kerroilla.

Hoitoprosessi aloitetaan aina konsultaatiokäynnillä klinikallamme, jossa asiakkaan tilanne arvioidaan yksilöllisesti. Konsultaatio voidaan toteuttaa klinikalla paikanpäällä tai helposti etänä videopuhelu yhteydellä tai  kuvakonsultaatiolla sähköpostitse (kuvakonsultaatio ei vaadi ajanvarausta).
Voit lähettää poistettavasta tatuonnistasi kuvat ja mitat sähköpostilla info@skinova.fi niin annamme hinta-arvion ja suuntaa antavaa arviota poistokertojen määrästä.

Laser pilkkoo/hajottaa tatuoinnin väriä

Lasersäde saa aikaan värin pilkkoutumisen pienemmiksi partikkeleiksi, jotka kulkeutuvat aineenvaihdunnan mukana pois tatuoinnista. Värin poistumiseen saattaa vaikuttaa, mikäli alue on arpeutunut esimerkiksi tatuoinnin tekovaiheessa. Hollywood Spectra laite on ensimmäinen laser millä voimme tatuoinnin poiston yhteydessä tehdä lisäksi fraktionaalisen käsittelyn vähentääksemme arpea. Tatuoinnin väri poistuu käsittelyn jälkeen alueelta noin 12vk ajan, tästä syystä seuraava hoitokerta tehdään vasta noin 3kk kuluttua käsittelystä.

Tatuoinnin haalistaminen

Tatuointeja voidaan haalistaa esimerkiksi peitekuvaa tai tatuoinnin korjausta varten. Voimme poistaa myös vain tietyn osan tatuoinnista tarkkarajaisesti. Prosessi on muutoin sama kuin tatuoinnin poistossa, mutta yleensä hoitokertoja tarvitaan vain vähemmän. Mikäli ajatuksena olisi ottaa peitekuva haalistetun tatuoinnin päälle on hyvä huomioida, että suositeltu väli on noin. 12vk viimeisimmän laserkäsittelyn jälkeen ennen uuden tatuoinnin ottamista samalle alueelle.

Kestopigmentointien poisto

Menetelmällä voidaan poistaa tai haalistaa kestopigmentointeja sekä microblading kulmia. Kestopigmentointien poisto laserilla voi kuitenkin aiheuttaa pigmentointivärin muuttumista/tummumista niissä käytettyjen ainesosien ja värisekoitteiden vuoksi. Mahdollisen tummumisen/värin muuttumisen vuoksi poistokertojen määrä saattaa kasvaa entisestään. Värin poistamisen jälkeen alueelle voi tehdä turvallisesti myös uuden kestopigmentoinnin. Laserkäsittelyn jälkeen on hyvä pitää n. 12vk tauko ennen uuden pigmentoinnin ottamista, suosittelemme myös tarkistamaan sopivan ajankohdan pigmentoijaltasi, milloin väriä on poistunut tarpeeksi.

Miten toimenpide etenee?

Iholle voidaan levittää puudutevoidetta, jonka annetaan vaikuttaa n. 15min ennen hoidon aloittamista. Voit myös halutessasi hakea apteekista Emla-puudutevoidetta ja laittaa sen hoidettavalle alueelle ja laittaa kelmun päälle noin tunti ennen toimenpidettä. Hoidon aikana käytämme myös Cryo- kylmäpuhallinta vähentämään kuumotuksen ja nipistyksen tunnetta iholla. Tatuoinnin koosta ja väreistä riippuen yksi laserkäsittely kestää n. 5-30 min. Käsittelyt voidaan uusia aikaisintaan 3kk välein.

Toipuminen tatuoinnin poiston jälkeen

Hoidon jälkeen iholla esiintyy punoitusta ja reiluakin turvotusta. Iholle saattaa ilmestyä myös vesirakkuloita. Oireet helpottavat yleensä kuitenkin ensimmäisen viikon aikana. Käsiteltyä aluetta on hyvä rasvata perusvoiteella/Bebanthenilla kotona noin. 2krt/vrk ensimmäisen viikon ajan. Saunomista ja kuumaa vettä on hyvä välttää niin kauan, kunnes alue on kokonaan parantunut. Ihoaluetta tulee suojata auringolta vähintään 3vk ajan laser käsittelystä.  Tatuoinnin poistolla voi olla myös sivuvaikutuksia, joita ovat esimerkiksi ihon pigmentaatiomuutokset eli ihon tummentuminen tai vaalentuminen. Pigmentaatiomuutokset korjaantuvat tavallisesti itsestään noin 6-12kk kuluttua hoidosta. Muutoksia ennaltaehkäistään konsultaation avulla, jossa tutkitaan asiakkaan ihon sävy sekä tatuoinnissa käytetyt värit (iho ei saisi olla kovin ruskettunut).
Mikäli sinulla on laserhoitoon vaikuttavia sairauksia, allergioita, keloiditaipumus, kerrothan niistä meille konsultaation yhteydessä. Hoitoja ei tehdä raskaana oleville ja imettäville.

 

Ajanvaraus

Varaa aika

Varaa maksuton konsultaatio

Tarjoamme sinulle aina veloituksettoman konsultaation ennen kuin aloitamme hoidot kanssasi!

Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää millaisia vaihtoehtoja pystyisimme tarjoamaan juuri sinulle.


chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram